RODINA SE TŘEMI DĚTMI - POHLEDY JEDNOTLIVÝCH ČLENŮ - Bürgerová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou rodin se třemi dětmi z pohledu jednotlivých členů. Cílem práce je proniknout do problematiky rodin se třemi dětmi, jejích zákonitostí a typických jevů, dále pak nahlédnout do oblasti sourozeneckých konstelací a zjistit, jak na ně pohlížejí rodiče a samotní sourozenci. Práce se skládá z části teoretické a praktické. Teoretická část je zaměřena na tematiku rodiny, rodičovství a sourozenectví. Praktická část obsahuje kazuistiky jednotlivých rodin.
A FAMILY WITH THREE CHILDREN- THE VIEWS OF INDIVIDUAL MEMBERS
Keywords: rodina; rodičovství; sourozenectví; sourozenecké konstelace; postoje; family; parenthood; siblinghood; sibling constellations; attitudes