Učebnice španělského jazyka s odborným zaměřením ELE a standardy Společného evropského referenčního rámce (SERR) - Kolářová, Martina (Jihočeská univerzita, 2008)
Hlavním tématem bakalářské práce je porovnání výstupních dovedností rozvíjených v učebnicích odborné španělštiny španělských autorů (ELE) pomocí standardů Společného evropského referenčního rámce. V první časti je nastíněna problematika španělského jazyka s odborným zaměřením, následuje samotný Evropský referenční rámec a popis jeho úrovní. Ve druhé části jsou popsány vybrané učebnice zaměřené na odborný jazyk. Obsahem další kapitoly jsou jazykové zkoušky a na závěr analýza využití odborných učebnic v České Republice
Textbooks of Spanish for Business and Common European Reference Framework
Keywords: Společný evropský referenční rámec; SERR; učebnice odborné španělštiny; ELE; obchodní španělština; zkoušky ze španělského jazyka.; Common European Reference Framework; Spanish textbooks; business Spanish; exams of Spanish language; ELE.