Spokojenost návštěvníků Jihočeského kraje (turistická oblast Prácheňsko) - Mrázová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce odhaluje a následně zkoumá faktory, které ovlivňují spokojenost návštěvníků v oblasti Prácheňsko. V této turistické oblasti jsem analyzovala, jak návštěvníci vnímají kvantitu a kvalitu primární a sekundární nabídky cestovního ruchu. Nejprve jsem si vytvořila literární rešerši, která souvisí s danou problematikou, a poskytla mi obecné informace o cestovním ruchu a faktorech s ním souvisejících. Pro praktickou část jsem získala primární data prostřednictvím dotazníkového šetření v turistické oblasti Prácheňsko. Po dobu 1 měsíce (srpen) jsem sesbírala přes 300 dotazníků. Na základě získaných dat jsem zjistila, že návštěvníci turistické oblasti Prácheňsko byli vždy převážně spokojeni. Tato destinace nabízí jak historické, umělecké a kulturní památky, tak i sportovně-rekreační zařízení či různě zaměřené festivaly. Prácheňsko má velmi rozvinutou primární i sekundární nabídku. Oblast má rozšířený přírodní i kulturně-historický potenciál. Po dosažení cílů bakalářské práce se pokusím navrhnout opatření, jež zlepší nabízené produkty tak, aby zvýšily spokojenost návštěvníků dané oblasti.
Satisfaction of visitors to the South Bohemian Region (Prácheň region)
Keywords: primární a sekundární nabídka; dotazníkové šetření; Prácheňský region; kulturně-historický potenciál; primary and secondary tourism; questionnaire research; Prácheňsko region; cultrual-historical potential