Relations de l´Union européenne avec les pays de la région Méditerranéenne, en particulier avec les pays du Maghreb - Tomková, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato bakalářská práce vám nejdříve představuje země Maghrebu, jejich zeměpisnou a demografickou situaci a jejich historii. Dále se zabývá spoluprácí těchto zemí s Evropskou Unií, právními základy této spolupráce a způsobem jejího financování. Představuje vám také několik konkrétních projektů zahájených v jejím rámci.
EU relationship with the countries of Mediterranean region in particular with the countries of Maghreb
Keywords: Evropská Unie; Maghreb; Maroko; Alžírsko; Tunisko; European Union; Maghreb; Morocco; Algeria; Tunisia