Sprachliche Formen der Expressivität Eine Analyse der Bild-Zeitung-Sprache - Podlešáková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá expresivitou a jejím vyjádřením. Tento pojem je pak zkoumán na základě analýzy deníku Bild-Zeitung. Nejprve je definován pojem lexikologie, potom se práce zabývá expresivitou samotnou. V souvislosti s tímto pojmem je pak kladen důraz na všechny jazykové roviny. Dále jsou zmíněny ostatní úzce související prvky, a sice stylistika a historie deníku Bild-Zeitung. Praktická část je věnována analýze konkrétních příkladů v rámci jednotlivých jazykových rovin. Empirickou část uzavírají přehledné tabulky analyzovaných jevů.
Linguistic forms of expressivity An analysis of Bild-journal language
Keywords: lexikologie; expresivita; emocionalita; stylistika; deník Bild-Zeitung; lexicology; expressivity; emotionality; stylistics; Bild-Zeitung journal