Využití metody ECOVAST pro identifikaci krajiny Netolicka a porovnání s jinými podobně hodnocenými krajinami jižních Čech - Hřebečková, Věra (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce komplexně představuje jihočeskou krajinu, její geografii, typologii, geologii, klima, historická specifika i ráz krajiny a další charakteristiky. Jihočeská krajina je stručně porovnána se sousední krajinou rakouskou. Hlavní částí práce je představení krajiny Netolicka a provedení hodnocení krajiny metodou Ecovast. V rámci cvičení předmětu Krajinná ekologie a péče o krajinu autorka využila výsledky kolegů studentů a jejich výsledky syntetizovala a použila pro srovnání různých krajin metodou Ecovast.
Utilization of the ECOVAST method for identification of the Netolice landscape and comparison with other similarly evaluated countries of South Bohemia
Keywords: Ecovast; metoda; krajina; hodnocení; srovnání; jižní Čechy; Netolice; Ecovast; method; landscape; evaluation; comparation; South Bohemian; Netolice