Taliansko očami romantického literáta Alexandra Dumasa (1802-1870): Une année a Florence - Koreňová, Noemi (Jihočeská univerzita, 2020)
Cieľom predkladanej bakalárskej práce je predstaviť Taliansko cez pohľad Alexandra Dumasa staršieho, ktorý poskytuje v cestopise venovanom Toskánsku - Une année a Florence. Snahou je prostredníctvom analýzy daného diela poukázať na to, ako autorove zážitky z cesty sprostredkovávajú historické, politické a kultúrne udalosti z Talianska danej doby a priblížiť jeho osobitý vzťah k nim.
Italy through the eyes of Romantic writer Alexandre Dumas (1802-1870): Une année a Florence
Keywords: Alexander Dumas; cestopis; Taliansko; Toskánsko; Florencia; romantizmus; talianske dejiny; talianske umenie; Alexandre Dumas; travel book; Italy; Tuscany; Florence; Romanticism; Italian history; Italian art