Společenstva vážek (Odonata) vybraných lokalit Českobudějovicka - Svystunova, Valérie (Jihočeská univerzita, 2021)
SVYSTUNOVA, Valérie. Společenstva vážek (Odnata) vybraných lokalit Českobudějovicka. Bakalářská práce. Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Katedra biologie, 2021, 42 s. Bakalářská práce se zabývá převážně terénním výzkumem vybraných lokalit Českobudějovicka. Jedná se o průzkum společenstev vážek na šesti lokalitách. Cílem práce je získání základních faunistických informací o řádu Odonata a o přírodních poměrech zkoumaných oblastí, získání orientačního přehledu o charakteru odonatofauny na vybraných lokalitách a jejich vzájemné srovnání mezi sebou, ale i s již publikovanými výsledky jiných autorů a návrh možného didaktického využití řádu ve výuce na ZŠ.
Dragonflies (Odonata) of selected localities around České Budějovice, South Bohemia
Keywords: vážky; Odonata; terénní výzkum; Jižní Čechy; didaktické využití; dragonflies; Odonata; field research; South Bohemia; didactic use