Význam věkově heterogenních tříd v MŠ pro rozvoj dítěte - Luňáková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce je v teoretické i praktické úrovni cíleně směřována k obhajobě významu heterogenních tříd v mateřské škole pro rozvoj dítěte, a to v souvislosti se změnami společnosti, proměnou rodinné výchovy a současným pojetím vzdělávání. Mapuje názory na věkově heterogenní třídy v literatuře, alternativních programech, zpracovává názory rodičů i pedagogů s cílem doložit teoreticky i prakticky opodstatněnost heterogenních tříd v současné mateřské škole.
Age Heterogeneous Classes Importance for Children Development in Kindergarten School