Proměny Vratislavského domu v Třeboni napříč stoletími - Bicková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá historií a stavebními proměnami Vratislavského domu na třeboňském náměstí. V rámci bádání je zohledněna historie města a jeho zástavba, v jejichž kontextu je dům pojednán. Náplní práce je také představit jednotlivé majitele domu a dále dle dochovaných plánů a dokumentů přiblížit a popsat architektonické podoby této stavby v jednotlivých obdobích.
The Vratislav' residence in Třeboň
Keywords: Vratislavský dům; Třeboň; měšťanský dům; architektura; the Vratislav´ residence; Třeboň; burgher house; architecture