Vizualizace geometrických úloh užitím stereoskopické projekce - Pařík, David (Jihočeská univerzita, 2007)
Obsahem této práce je ověření smysluplnosti stereoskopické projekce, popis principu a vytvoření interaktivních obrázků ''hranatých'' těles a prostorových situací pomocí stereoskopické projekce. Tato pomůcka by měly usnadnit výuku stereometrie na gymnáziích, těles na základních školách a především rozvíjet prostorovou představivost. Záměrem je pomoci žákům a studentům vidět a hlavně si uvědomit všechny zákonitosti v geometrii.
Visualization of geometry problems using of stereoscopy projection
Keywords: Hranoly; stereometrie; prostorová představivost; výuka pomocí počítačů; stereoskopie; smysluplnost.; prisms; stereometry; spatial imagery; education with computers; stereoscopy; appreciation.