Společnost s ručením omezeným - Šusová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce by měla přinést ucelený pohled na společnost s ručením omezeným, se zaměřením na její zakládání. Cílem práce je seznámit čtenáře s právní úpravou společnosti s ručením omezeným v České republice. Dalším ze stanovených cílů je provést srovnání společnosti s ručením omezeným, jakožto společnosti kapitálové, se společnostmi osobními. Praktická část bakalářské práce se věnuje analýze oblíbenosti jednotlivých typů obchodních společností v Jihočeském kraji.
Limited Liability Company
Keywords: Společnost s ručením omezeným; kapitálová společnost; ručení za závazky společnosti; obchodní podíl; základní kapitál; (ne)peněžitý vklad; společenská smlouva; obchodní zákoník; valná hromada; jednatel; dozorčí rada; Limited liability company; capital-type company; liability for the debts of the company; commercial share; registred capital; non(monetary) investment; articles of partnership; The Commercial Code; General meeting; Executioner; Supervisory Board