Rozvoj vztahů mezi dětmi v mateřské škole metodami dramatické výchovy - Oupicová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na rozvoj vztahů mezi dětmi v mateřské škole užitím metod dramatické výchovy. Zkoumá, zdali dramatická výchova a její metody mohou přispět a pomoci k rozvoji pozitivních vztahů mezi dětmi. Teoretická část obsahuje vysvětlení pojmu emoce a s nimi související pojmy, problematiku agresivity a charakteristiku dramatické výchovy. Obsahem praktické části je rozbor činností při práci s dětmi.
Developing relationships between children in the nursery through the use of drama
Keywords: Dítě; předškolní výchova; dramatická hra; cíle dramatické výchovy; dramatická výchova; emoce; příčiny a projevy agresivity.; A child; pre-school education; dramatic play; goals of dramatic education; dramatic education; emotion; manifestations and demostrations of aggression.