Gamma a beta funkce - Tenkl, Matěj (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou Eulerových gamma a beta funkcí, často využívaných v matematické statistice, matematické analýze, ekonomii a fyzikálních aplikacích. Je koncipována tak, aby podala ucelený pohled na definice, vlastnosti a užitečné vztahy gamma a beta funkcí. Součástí práce je též nastínění praktického použití těchto funkcí ve statistice (při definování některých rozdělení) a při integrálním počtu v matematické analýze.
Gamma and Beta function