Vybrané partie z algebry a jejich aplikace - Jakešová, Olga (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce bylo vytvořit rozšiřující učební pomůcku použitelnou pro studenty předmětu ?Algebra III.? na pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Text je koncipován tak, aby byl vhodný jak pro studenty učitelství matematiky na ZŠ i SŠ, tak i pro studenty oboru finanční matematika. Ukazuje zejména na praktické aplikace části algebraických metod v reálném životě.
The selected parts from algebra and its application
Keywords: algebra; číslo; číselné obory; číselné soustavy; logické funkce; Booleova algebra; Karnoughovy mapy; minimalizace logických funkcí; převodník BCD; hradlová pole; mikrokontrolér