Geneticky manipulované produkty z krmiv v ledvinách kuřat - Pospíšil, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce podává přehled o zvládnutí detekce genově manipulovaných produktů z krmiv v ledvinách kuřat, jejichž dieta obsahovala krmiva, která prošla genovou modifikací. K tomuto pokusu byly zapotřebí dvě GM rostliny. První byla insekt rezistentní Bt-kukuřice a druhá herbicid tolerantní Roundup Ready sója. Obě rostliny byly použity jako přísada v krmných směsích pro drůbež. Detekce hledaných transgenů byla prováděna pomocí molekulárně genetických metod - PCR a elektroforézy. Na základě výsledků práce budou zhodnocena rizika zjištěná pro konzumenty.
Genetically modified products from feed in kidneys of broilers
Keywords: GMO; transgen; Bt-kukuřice; Roundup Ready sója; GMO; transgene; Bt-corn; Roundup Ready soya