In vivo dozimetrie při radioterapii elektronovými svazky - Řeháková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2010)
V teoretické části se zabývám obecným popisem co je dozimetrie, jaké má fyzikální vlastnosti, jaké typy se používají, kalibrace, kalibrační faktory a systém o zabezpečení jakosti. Dále stanovení absorbované dávky, jaký typ programu se používá pro dané měření. Výzkumná část je soustředěna na ověření dozimetrických vlastností diod, které byly určeny dodavatelem PTW Freiburg provedené za standardních podmínek, provedení dávkové kalibrace diod, zpracování postupů pro měření na pacientovi, provedení měření a statického zpracování. Vytvoření schématu pro umisťování detektorů na pacienta. A dále zavedení metodiky, která bude sloužit jako podklad pro pracovníky onkologického oddělení Nemocnice České Budějovice a. s. při standardním měření elektronových polí u pacientů. Předpokládanou hypotézou je maximální odchylka u elektronových polí {±} 7%, která z naměřených dat byla potvrzena.
In vivo dosimetry in electron beam radiotherapy
Keywords: Elektronová pole; in vivo diody; in vivo dozimetrie; VivoSoft software.; Electron field; in vivo dosimetry; in vivo semiconductor diodes; VivoSoft software.