Modely reprezentace "tajemné postavy" v souvislostech novoromantické a expresionistické literatury - Hotová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
Předkládaná práce se zabývá reprezentací tajemných postav v novoromantismu a expresionismu. V první a druhé části se věnuje vymezení pojmu novoromantismus a expresionismus. Hlavní částí jsou reprezentace tajemných postav v literárním a výtvarném umění.
Models of Interpretation of "Mystic Person" in the Contexts of Czech Neo Romantic and Expresionistic Literature
Keywords: Reprezentace; tajemná postava; novoromantismus; dekadence; expresionismus; umění; Representation; mysterious characters; neoromanticism; expressionism; art