Rozšíření a struktura populací střevle potoční (Phoxinus phoxinus) v povodí Malše - Lukeš, Václav (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce byla vypracována v rámci výzkumného záměru MSM 6007665801. Cílem diplomové práce bylo zpracovat přehled o rozšíření střevle potoční v povodí horního a středního toku Malše. Sledovány byly vybrané podélné profily Malše, Černé, Pohořského, Huťského, Tisového a Žďárského potoka. Tyto toky svým charakterem odpovídají pstruhovým vodám. Terénní výzkum probíhal v letech 2005?2008. U ichtyocenóz byly vypočteny odhady početnosti a indexy diverzity a ekvitability. U populace střevle potoční byly vypočteny odhady biomasy a stanoveny délko-frekvenční distribuce. Střevle se vyskytovala v sedmi z celkově dvaceti sledovaných profilů.
The distribution and structure of Common Minnow (Phoxinus phoxinus) populations in the Malše river basin
Keywords: Malše; populační charakteristika; střevle potoční; Malše; population characteristics; common minnow