Vývojové prostředí pro modelování multi-agentních systémů - Šmajcl, Jan (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce se zabývá problematikou modelování pomocí agentů. Zabývá se srovnáním nejvýznamnějších vývojových prostředí (JADE, MASON, NETLOGO) mezi sebou i v porovnání s OOP. V rámci tohoto srovnání je těmito nástroji implementovaný jednoduchý multiagentní systém. Poté v jednom vybraném prostředí bude vytvořena simulace rozsáhlejšího matematického modelu.
Development Environment for Multi-Agent Systems Modeling
Keywords: modelování pomocí agentů; JADE; MASON; NETLOGO; multiagentní systém; agent based modeling; JADE; MASON; NETLOGO; multi-agent model