Specifické poruchy učení u dětí na ZŠ a jejich integrace z pohledu rodičů a učitelů. - Monsportová, Eva (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá specifickými poruchami učení u dětí na ZŠ a individuálním vzdělávacím plánem těchto žáků. cílem práce je zjistit, jaký je pohled rodičů a učitelů na individuální vzdělávací plán. Teoretická část se zabývá specifickými poruchami učení, jejich vlivem na život dítěte a dále se zabývá individuálním vzdělávacím plánem žáku s poruchami učení. K naplnění výzkumných cílů je použita výzkumná metoda dotazování, technika dotazníku.
Specific learning disorders of the children at primary schools and their integration from parents and teachers point of view.
Keywords: specifické poruchy učení; dyslexie; dysgrafie; dysortografie; dyskalkulie; individuální vzdělávací plán; Specific learning; dyslexia; dysgraphia; dysortographia; dyscalculia; individual education plan