Vliv hladovění na metabolismus brachyphelmy vagans - Denková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2011)
Účelem této práce bylo seznámit odbornou veřejnost se schopností Brachypelma vagans přežít dlouhodobější hladovění pomocí regulace vlastního metabolismu na minimum. Po dobu 576 hodin byla u jedenácti pokusných objektů měřena spotřeba kyslíku na hmotnostní jednotku pokusného objektu. Výsledky byly zaneseny do tabulek a grafů a údaje byly vyhodnoceny. Během pokusu uhynuly 4 pokusné objekty z důvodu hladovění či poleptání.
Metabolism of B.vagans during satiation and starvation
Keywords: Brachypelma vagans; respirace; hladovění; metabolismus; Brachypelma vagans; respiration; starvation; metabolism