Kázeň ve výuce na střední odborné škole gastronomického zaměření - Kubatová, Marie (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku kázně ve výuce na střední odborné škole s gastronomickým zaměřením. Cílovou skupinu tvoří učitelé a žáci Střední školy a Vyšší odborné školy cestovného ruchu v Českých Budějovicích. Práce je rozčleněna do teoretické a praktické části. V teoretické části jsou porovnávány různé pohledy odborníků na pojem kázeň ve vyučování, na kompetence a autoritu učitele. V praktické části jsou stanoveny cíle výzkumu, metody výzkumu a interpretace výsledků výzkumu. Výzkumnými předpoklady bylo, že žáci i učitelé mají na nekázeň ve vyučování shodný nebo podobný náhled, všeobecně jim nekázeň vadí. Tyto předpoklady se ve výsledcích potvrdily.
Discipline at vocation gastronomic school
Keywords: kázeň; autorita; učitel; komunikace; škola; chování; kompetence učitele; styly výuky.; discipline; authority; teacher; communication; school; behavior; competence; styles of teaching.