Jakostní ukazatele mléka při změně technologie dojení - Vokřálová, Simona (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce bylo vyhodnocení vybraných jakostních ukazatelů při změně technologie dojení. V rámci pravidelných kontrol byly získány bazénové vzorky mléka při původním tradičním dojení a po zavedení robotizovaného dojení. U vzorků byly sledovány následující ukazatele: obsah tuku, obsah bílkovin, celkový počet mikroosganismů (CPM), počet somatických buněk (PSB), obsah tukuprosté sušiny (TPS), bod mrznutí (BM), obsah močoviny a kaseinu.
Quality idicators of change in milking technology
Keywords: tradiční dojení; robotizované dojení; kvalita mléka; traditional milking; robotic milking; milk quality