Právní aspekty přijetí eura v ČR - Přibylová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem mé práce je zjistit připravenost ČR na přijetí eura. Teoretická část je zaměřena na evropskou integraci, Evropskou měnovou unii a jsou zde nastíněny požadavky na přijetí eura a nutnost právní konvergence. Praktická část zkoumá a vyhodnocuje plnění konvergenčních kritérii v nadcházejících letech a poukazuje na nutné změny v zákoně o ČNB. Závěr práce shrnuje názor politiků a veřejnosti na přijetí eura.
Legal aspects of euro adoption in Czech republic
-
Keywords: Evropská integrace; Evropská měnová unie; Evropská centrální banka; konvergenční kriteria; právní konvergence; euro; European integration; European Monetary Union; European Central Bank; convergence criteria; legal convergence; euro