Ne všechny hvězdy svítí ( spisovatel a scénárista Arnošt Lustig ) - Doschková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2009)
Arnošt Lustig je jedním ze spisovatelů, podle jehož prozaických knih bylo natočeno několik filmů. Je známý scénáristickou spoluprací s režiséry, napsal scénáře k několika filmům; většina z nich byla realizována, několik zůstalo pouze v písemné podobě. Diplomová práce se zaměří na komparaci próz a scénářů tohoto spisovatele. Autorka se zaměří na některé z realizovaných a nerealizovaných scénářů (Bílé břízy na podzim, Dívka s jizvou, Dita Saxová) a bude tyto texty analyzovat v komparaci s původními texty prozaickými.
Not all stars shine (author and screenwriter Arnošt Lustig )
Keywords: Arnošt Lustig; scénář; Bílé břízy na podzim; Dita Saxová; Dívka s jizvou; Arnošt Lustig; screenwriter; The White Birches in Autumn; The Girl with the Scar; Dita Saxová