Pracovní cesty zaměstnanců - evidence a účtování cestovních náhrad pracovních cest - Petrásková, Kamila (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem mé bakalářské práce je provést srozumitelné zpracování evidence pracovních cest a účtování cestovních náhrad, včetně názorných ukázek případů z praxe ve zvolené účetní jednotce. Hlavním zdrojem informací použitých pro tuto práci je odborná literatura dané problematiky a informace z vnitřních zdrojů poskytovaných společností ČSAD AUTOBUSY České Budějovice a.s. Teoretická část obsahuje definice základních pojmů z oblasti pracovních cest a cestovních náhrad. Dále teoretická část obsahuje jednotlivé druhy cestovních náhrad, účtování cestovních náhrad a daňovou problematiku cestovních náhrad. Praktická část je zaměřena na evidenci pracovních cest a účtování cestovních náhrad v praxi konkrétně ve společnosti ČSAD AUTOBUSY České Budějovice a.s. Tato část také zahrnuje názorné ukázky případů z praxe ve zvolené účetní jednotce, náklady na pracovní cesty společnosti a v neposlední řadě chyby a problémy pojící se s oblastí cestovních náhrad, které se vyskytují v praxi.
Business trips of employees - evidence and accounting of travel compensations of business trips
Keywords: zaměstnanec; zaměstnavatel; pracovní cesta; cestovní náhrady; evidence pracovních cest; účtování cestovních náhrad; cestovní příkaz; employee; employer; business trip; travel expenses; record of business trips; accounting of travel expenses; travel order