Mikro-RNA interference adenosinového receptoru u modelového organismu Drosophila melanogaster. - Gregor, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem mé bakalářské práce bylo ověřit funkčnost konstruktu pro mikro-RNA interferenci shmiR2, cílenému proti jedinému adenosinovému receptoru octomilky AdoR. Octomilky mutantní v genu pro AdoR receptor jsou životaschopné a v kombinaci s adgf-a mutací plně zachraňují její negativní efekt. Předchozí výsledky naznačovaly možnost, že adenosinová signalizace může mít rozdílný význam v různých tkáních, naším cílem tedy bylo tento jev více prozkoumat tkáňově specifickým knockdownem AdoR receptoru a analýzou jeho efektu na životnost těchto octomilek.
Micro-RNA interference of adenosine receptor in Drosophila melanogaster.