Možnosti vzdělávání žáků s ADHD v dětském domově se školou - Štěpková, Miloslava (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá problematikou vzdělávání žáků s poruchou pozornosti s hyperaktivitou se zaměřením na vzdělávání žáků v dětském domově se školou. Nejprve je představena porucha jako taková, jsou vyjádřeny její symptomy, etiologie, diagnostika. Je představen systém náhradní rodinné péče pro nařízenou ústavní a ochrannou výchovu. Praktická část sleduje žáky a práci s nimi přímo ve vzdělávacím procesu.
Educational possibilities of students with ADHD in the Children's Home and School
Keywords: ADHD; hyperkinetická porucha; hyperaktivita; neklidné dítě; možnosti vzdělávání osob s ADHD; dětský domov se školou; ADHD; hyperkinetic disorder; hyperactivity; restless child; educational possibilities of students with ADHD; Children´s Home and School