Kolekce šperků - Kabátová, Klára (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou, které spolu tematicky korespondují. Společným jmenovatelem je komunikace uměním. Teoretická část je věnována současným komunikačním prostředkům a historickým vlivům na současný vztah společnosti i umění a představuje umělce, kteří tento dialog využívají při své tvorbě. Praktická část se věnuje samotné komunikaci skrze vybraný druh výtvarného vyjádření šperk. Praktická část je zpracována v keramické hlíně spolu s rozličným pomocným materiálem.
Jewellery collection
Keywords: šperk; komunikace; společnost; jewel; communication; society