Možnosti strategického rozvoje cestovního ruchu na Strakonicku - Škodová, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem diplomové práce je zhodnotit primární a sekundární potenciál rozvoje cestovního ruchu na území Strakonicka. Na základě provedené analýzy navrhnout možnosti strategického rozvoje cestovního ruchu s vymezením priorit a opatření. Dílčím cílem práce je vymezení zkoumaného území a jeho situační analýza. Další část je zaměřena na sběr primárních (dotazníkové šetření) a sekundárních (literatura, internet, časopisy{&x2026;}) dat, SWOT analýzu a problémovou analýzu. Závěr diplomové práce je věnován zhodnocení těchto analýz a návrhům nových možností rozvoje cestovního ruchu na Strakonicku s vymezením cílů, priorit a opatření.
A possibilities of strategic tourism development in the area Strakonice
Keywords: cestovní ruch; okres Strakonice; rozvoj; vize; cíle; priority; opatření; analýzy; tourism; area; analysis; primary and secondary potential; priorities; measures