Orientace mládeže navštěvující nízkoprahová zařízení pro děti a mládež ve vztahu k hodnotám - Jandová, Yvona (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zabývá hodnotovou orientací adolescentů navštěvujících nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. Teoretická část charakterizuje období adolescence, vymezuje pojem hodnota a popisuje jevy, které mají na tvorbu hodnot vliv. Dále teoretická část představuje hodnotovou orientaci mládeže v jiných výzkumech a popisuje nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. Praktická část obsahuje kvantitativní výzkum, jehož hlavním cílem bylo zjistit hodnotovou orientaci adolescentů navštěvujících nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. Dalšími cíli bylo zjistit, jak mladí lidé rozumí pojmům náboženství, víra, Bůh a jak se staví k otázce pomoci ostatním.
Youth orientation visiting low-threshold facilities for children and young people in relation to values
Keywords: adolescence; adolescent; hodnoty; hodnotová orientace; nízkoprahové zařízení pro děti a mládež; náboženství; víra; Bůh; spiritualita; adolescence; adolescent; values; value orientation; low-threshold facility for children and youth; religion; faith; God; spirituality