Sociální práce v zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc - Županová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2014)
Snahou bakalářské práce je zmapovat, jaká je sociální práce v zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Teoretická část charakterizuje sociální práci všeobecně, její formování v průběhu vývoje společnosti, metody a cíle. Dále popisuje sociální služby a sociálního pracovníka s jeho požadovanými vlastnostmi a kompetencemi. Charakteristika je také zaměřena na zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc a popis pracovního místa sociálního pracovníka v zařízení pro ohrožené děti. Praktická část mapuje profesi sociálních pracovníků v zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc v Jihočeském a Plzeňském kraji. Zjišťuje, jak sociální pracovníci pohlíží na sovou profesi a další okolnosti.
Social work in a facility for children requiring immediate help
Keywords: sociální práce; sociální pracovník; týrané; zneužívané; zanedbávané dítě; zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc; social work; social worker; abused; neglected child; facility for children requiring immediate help