Výuka gramatiky v učebnicích anglického jazyka na 2. stupni ZŠ - Vránová, Monika (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zaměřuje na výuku gramatiky v učebnicích pro 2. stupeň základních škol. Cílem práce je porovnat tři sady učebnic, které se běžně používají na základních školách z hlediska prezentace a procvičování gramatiky. Teoretická část diplomové práce popisuje obecně výuku gramatiky v procesu učení se cizím jazykům a základní přístupy k výuce anglické gramatiky. Praktická část diplomové práce popisuje a porovnává způsob prezentace ve všech třech učebnicích. Dále popisuje způsob procvičování a typy cvičení. Práce se rovněž zabývá gramatickým sylabem učebnic.
Grammar Teaching in Textbooks of English for Lower Secondary Schools