Adaptační proces klientů Domova pro seniory Chvalkov - Balíková, Jindřiška (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá adaptačním procesem u klientů v DpS. Problematika stárnutí populace je v dnešní době velmi aktuální a to z důvodu prodlužující se délky života a s tím korespondující stoupání počtu seniorů. Jevu stárnutí se nevyhne nikdo z nás a mnoho z nás také zůstane odkázáno na pomoc z našeho okolí, ať už rodiny či pomoci státu ve formě různých sociálních služeb. I toto životní období by mělo být prožito v důstojném prostředí a s důstojným zacházením. V teoretické části se práce zabývá stářím a stárnutím obecně. Jsou zde popsány kladné a záporné stránky spojené se stářím. Dále je zde popsána sociální služba Domov pro seniory, řízení přijetí do domova a nástup do domova. Hlavním cílem je zmapování adaptačního procesu a problémů s ním spojených.
The Adaptation Process of the Senior Home Chvalkov Clients
Keywords: adaptační proces; aktivizace seniorů; domov pro seniory; senior; stáří; Adaptation process; activation in the elderly; the senior home; senior; age