Zmapování dřevin rostoucích mimo les ve vybraném území a návrh jejich ochrany - Klímová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2015)
Obsahem této práce je zmapování dřevin mimo les na katastrálním území Hluboká nad Vltavou. Jedná se o město ležící v okrese České Budějovice v Jihočeském Kraji. Součástí práce je i návrh ochrany těchto dřevin. Mezi dřeviny rostoucí mimo les se berou všechny dřeviny, které rostou mimo pozemky určené k plnění funkcí lesa, rostoucí jednotlivě i ve skupinách a v sídelních oblastech. V práci jsou popsané všechny prvky dřevin, jejich zdravotní stav, druhové složení a následná ochrana. Dále se v práci zabývám rozptýlenou zelení a jejím zmapováním na vybraném území.
Mapping woods whitch grows outside the forest in selected areas and their draft protection
Keywords: dřeviny mimo les; rozptýlená zeleň; mapování; ochrana dřevin; tree species outside the forest; scattered greenery; mapping; protection of tree species.