Arteterapie ve školní praxi - Činčerová, Helena (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce analyzuje možnosti využití arteterapeutických metod v praxi výuky výtvarné výchovy v nižších ročnících víceletého gymnázia. V první části stručně charakterizuje principy arteterapie a nejčastější poruchy chování, učení a sebepojetí žáků. Ve druhé části přibližuje autorčinu práci s vybranými studenty. Je zde zachycen posun ve výtvarném projevu žáků v důsledku dlouhodobého metodického působení autorky v hodinách výtvarné výchovy. V závěru shrnuje získané poznatky z praxe a upozorňuje na omezení arteterapeutického působení učitele vyplývající z podmínek školní výuky.
Arttherapy in school praxis
Keywords: arteterapie; kazuistika; gymnázia víceletá; výtvarná výchova; arttherapy; art - therapy; secondary schools; arts; case study