Způsob řešení úpadku podnikatelů - Podroužková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je zanalyzování právní úpravy způsobů řešení úpadků podnikatele, vytvoření uceleného postupu insolvenčního řízení při řešení úpadku reorganizací na základě praktického příkladu včetně následného zhodnocení výhod a nízkého počtu povolených reorganizací, a navržení námětů de lege ferenda, tedy směrů, kterými by bylo vhodné právní úpravu změnit.
Way how to solve businessmans bankruptcy
Keywords: dlužník; insolvenční řízení; insolvenční soud; insolvenční správce; insolvenční rejstřík; konkurs; pohledávka; reorganizace; úpadek; věřitel; způsoby řešení úpadku; debtor; insolvency proceedings; the insolvency court; insolvency administrator; insolvency register; bankruptcy; debt; reorganization; ways of dealing with bankruptcy