Regionální rozvoj z perspektivy veřejných financí - Hečková, Martina (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce je zaměřena na regionální rozvoj. Rozhodující je rozvoj ekonomický, sociální a environmentální. Cílem diplomové práce je zpracování projektové studie se zaměřením na rozvoj vybrané obce s analýzou jejího rozpočtu. Objektem zkoumání je především analýza finančního hospodaření obce Homole jako příklad vlivu veřejných financí na regionální rozvoj. Vzhledem k významnosti lidského a environmentálního faktoru v rozvoji území je těmto oblastem také věnována pozornost.
Regional development from the point of view of public finances
Keywords: Regionální rozvoj; obec; rozpočet obce; obyvatelstvo; životní prostředí; územní plán; Regional development; municipality; municipal budget; population; environment; ground plan