Konkurenční výhoda a pozice daného podniku - Líbenková, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu konkurence mezi společnostmi, které poskytují služby a prodávají zboží pro telekomunikační společnost Telefónica 02 Czech Republic, a.s. Hlavním cílem této práce bylo určit současnou úroveň konkurenceschopnosti, a podat návrhy na zlepšení. Bylo provedeno dotazování konečných spotřebitelů s cílem zjištění přání a potřeb zákazníků. Pro spotřebitele je, dle odpovědí, nejdůležitější úroveň servisu a znalosti a schopnosti obsluhy prodejny. Nejdůležitější návrhy na zlepšení konkurenceschopnosti analyzované firmy byly zlepšení prodejních a komunikačních znalostí prodejce, posílit propagaci servisního místa, používat více logo společnosti a zajistit aktuálnost internetových stránek.
Competitive advantage and position of certain company
Keywords: Konkurence; analýza konkurence; identifikace konkurentů; strategie konkurentů; konkurenční výhoda; mapa tržního bojiště; analýza konečných spotřebitelů; Competition; analysis of competition; identification of competitors; strategy of competitors; competitive advantage; map of market field; analysis of end users