Srovnávací analýza výskytu "se" u sloves typu morir(se) - Srba, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářské práce se zabývá výskytem exponentu "se" u sloves typu morir(se) apod. Cílem teoretické části je představit některé teorie španělských autorů, podle kterých je přítomnost tohoto elementu zdůvodněna. První část je vypracována na základě odborné literatury českých a španělských lingvistů. V praktické části následuje analýza vzorků publikačních textů, na kterých jsou předešlé hypotézy dokazovány. Ukázky textů jsou čerpány z CREA, korpusu Španělské královské akademie.
Comparative analysis of the occurrence of "se" with verbs type morir(se)
Keywords: srovnávací analýza; korpusová analýza; exponent "se"; výskyt "se"; morir(se); korpus CREA; comparative analysis; corpus analysis; exponent "se"; occurence of "se"; morir(se); CREA corpus