Účtování a zdaňování darů a dotací u účetních jednotek - Maršounová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce bylo upozornit na rozdíly v účtování darů a dotací podle vyhlášek 500/2002 Sb., 504/2002 Sb. a 410/2009 Sb.Vedlejším cílem práce bylo upozornění na rozdílnost ve zdańování daní z příjmů u účetních jednotek.Problematika byla shrnuta pomocí citací odborné literatury, zákonů a vyhlášek. Výsledky práce byly zpracovány pomocí stanovené metodiky. Podklady získané od oslovených účetních jednotek byly zpracovány do tabulek a schémat, které umožnily srovnání a nalezení podstatných rozdílů v účtování a zdanění.
Accounting for and taxation of gifts and subsidies with accounting units
Účtování a zdaňování darů a dotací u účetních jednotek
Keywords: dary; dotace; účtování; zdanění; gifts; subsidies; accounting; taxation