Návrh úseku polní cesty s přemostěním vodoteče. - Šlechtová, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem mé práce bylo navrhnout polní cestu s napojením na most v katastrálním území Komařice. V průběhu navrhování jsem se řídila platnými normami a zákony. Vytvořila jsem dvě varianty polní cesty a po konzultaci s vedoucím diplomové práce byla jedna z variant vybrána ke zpracování do stádia dokumentace pro stavební povolení. Navržená polní cesta by měla zlepšovat přístupnost k pozemkům, plnit funkci protierozní a krajinotvornou.
Project of a rural road with a water course bridging.
Keywords: polní cesta; mostní konstrukce; projektování; a rural road; a bridge structure; a projection