Analýza systému prevence kriminality v rámci MV ČR a Policie ČR - Micková, Naděžda (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce je zmapovat systém vytváření preventivních projektů v rámci MV ČR a Policie ČR, popsat součinnost a koordinaci ministerstva vnitra, policejního prezidia a správ jednotlivých krajů při vytváření a realizaci preventivních projektů a podrobněji analyzovat některé preventivní projekty vytvořené v rámci Police ČR.
Analysis of crime prevence system within the Ministry of Internal Affairs and Police of Czech Republic