Financování neziskových organizací v oblasti ochrany spotřebitele - Štrbáňová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem diplomové práce bylo zanalyzovat formy financování neziskových organizací v oblasti ochrany spotřebitele. Nejdříve jsem charakterizovala základní pojmy, které se týkají problematiky ochrany spotřebitele, právní úpravy ochrany spotřebitele, pojem nestátní neziskové organizace, financování neziskových organizací a rozdělování dotačních prostředků mezi tyto organizace. V praktické části se zabývám vlastním návrhem řešení pro spotřebitelskou organizaci, která se snaží zvýšit členskou základnu jak z finančních důvodů, tak i z důvodu plnění účelu, na který byla organizace založena. Navrhla jsem multimediální kampaň, díky které se organizace dostává i do povědomosti široké veřejnosti, tzn. že lidé budou znát lépe svá spotřebitelská práva, začnou se o svá práva hlásit a také se účinněji bránit proti nepoctivým prodejcům, zkrátka budou znát své možnosti.
Funding of non-profit organizations in the area of consumer protection