Znalost neologismů u žáků 2. stupně ZŠ a víceletých gymnázií - Peterka, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá neologismy a jejich znalostí u žáků 2. stupně ZŠ a víceletých gymnázií. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a výzkumné. Teoretická část vymezuje neologismus a dále o něm podává základní informace. Výzkumná část se zakládá na dotazníkovém šetření mezi žáky a dále hodnotí a srovnává jeho výsledky.
Knowledge of neologisms among pupils at second stage of elementary school and multi-annual grammar schools
Keywords: lexikologie; neologismus; okazionalismus; nová slova; slovní zásoba; lexicology; neologism; occasionalism; new words; vocabulary