Zhodnocení dopadu aktivit pořádaných v Jihočeském kraji během českého předsednictví EU - Lexová, Renata (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce Zhodnocení dopadu aktivit pořádaných v Jihočeském kraji během českého předsednictví EU je rozdělena do tří kapitol. První část je věnována teoretickému představení institucionálního systému Evropské unie a fungování rotačního systému předsednictví v Radě EU. Druhá část se zaměřuje na předsednictví České republiky, institucionální zabezpečení Jihočeského kraje a představení kulturních aktivit i odborných seminářů na území Jihočeského kraje i v Bruselu. Jádro práce tvoří třetí kapitola, která se snaží zhodnotit praktický význam pořádaných akcí. Součástí práce je resumé ve francouzštině a dvojjazyčný glosář.
Evaluation of the Influence Coming from the Activities Organised in the South Bohemia During the Czech Presidency in the EU
Keywords: Jihočeský kraj; předsednictví v Radě EU; kulturní akce; odborné semináře; Gymnich; Z Jížních Čech až na konec světa; kohezní politika; Evropa bez bariér; South Bohemia region; Presidency of the Council of the European Union; cultural activities; special workshops; Gymnich; From South Bohemia to the End of the World; cohesion policy; Europe without barriers