Problém zařazování batolat do zařízení denní péče v ČR - Neuhöferová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se zabývá otázkou zařazování batolat do zařízení denní péče. Zohledňuje tři hlavní okruhy. Hledisko psychické potřeby dětí, hledisko zařazování batolat do zařízení denní péče z pohledu samotných zařízení a hledisko postavení rodin v České republice a ekonomických potřeb státu. Cílem práce je diferencovaně popsat z teoretického úhlu pohledu vhodnost zařazování batolat do zařízení denní péče a usoudit na vhodnost či nevhodnost zařazování batolat do zařízení denní péče v České republice.
The issue of toddlers placement to child day-care centers in the Czech Republic
Keywords: dítě; batole; zařízení denní péče; rodinná politika; sociální politika péče o dítě; stát; ekonomika; rodiče; zaměstnanost; trh práce; kid; toddler; child day-care centers; family policy; social policy; child care; state; economic; parents; employment; labor market