Finanční podpory v zemědělství po vstupu do Evropské unie - Miškei, Petr (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce je na téma ''Finanční podpory v zemědělství po vstupu do Evropské unie''. Zaměřuje se na podpory a jejich analýzu v podniku ''A'' v letech 2003-2006. Teoretická část popisuje co jsou dotace, jejich druhy, systém, změny a instituce, které je zajišťují. Praktickou část tvoří finanční analýza. Byly porovnány dvě situace. První situace vyobrazuje hospodaření bez dotací, druhá situace ukazuje hospodaření s dotacemi. V další části byla zhodnocena struktura nákladů vybraných plodin rostlinné výroby.
FINANCIAL SUBSIDIES IN AGRICULTURE AFTER EU ENTRANCE
Keywords: finanční podpory; dotace do zemědělství; subvence; ekonomika podniku; zemědělské podnikání; využití dotací.; financial subsidies; grants in agriculture; grant-in-aid; business economics; agribusiness; application of subsidies.