Předpoklady rozvoje komerčních služeb ve vybrané oblasti - Dobrovolný svazek obcí Zlatý vrch - Vlková, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této diplomové práce je analýza komerčních služeb v oblasti DSO Zlatý vrch a navrhnout možná řešení na jejich vývoj. Nejprve byla vypracována literární část, ve které jsou charakterizovány základní pojmy. Tyto termíny jsou dále užity v praktické části. Následně byla vypracována situační analýza, kde je zmapováno celé teritorium.Dále bylo provedeno dotazníkové šetření s podnikateli a také řízené rozhovory se starosty jednotlivých obcí. Na základě situační analýzy byla zhotovena SWOT analýza. Na konec jsem navrhla vlastní návrhy na rozvoj komerčních služeb, které vyplývají ze tří hlavních prioritních oblastí: cestovní ruch, malé a střední podnikání a životní prostředí.
The Assumptions of Commercial Services Development in a Chosen Area - DSO Zlaty vrch
Keywords: komerční služba; mikroregion; cestovní ruch; situační analýza; SWOT analýza; rozvoj služeb; commercial service; microregion; tourism; situation analyse; SWOT analyse; services development